loading

Onur Caymaz

 

 

Biographie

Onur Caymaz est né en 1977 à Istanbul. Il est diplômé de la Faculté d’Informatique-Electronique de l’Université de Marmara.

Ses écrits ont été publiés dans des revues et journaux tels que Adam Sanat, Adam Öykü, E, Varlık, Öküz, Virgül, Radikal Kitap, Cumhuriyet Kitap, Eşik Cini. En 1999, avec sa nouvelle Hayalperistanbul, il a été premier au concours organisé par la librairie Gençlik. En 2000, son recueil Kâh ve Rengi a reçu le prix de poésie d’Orhon Murat Arıburnu et a été publié par les éditions Héra. En 2002, il a terminé deuxième au prix de la nouvelle Haldun Taner avec sa nouvelle Nokta, publiée dans son livre Ezilmiş Leylaklar. En 2004, il a publié le roman Seni Hatırlatan Yıldızlar et le recueil Bak Hâlâ Çok Güzelsin; ce dernier a remporté le prix de poésie Behçet Aysan en 2005. En 2005, il a publié la nouvelle Sanki Yarın Nisan, en 2008 la nouvelle Tenin Bütün İstekleri et en 2009 le recueil Yaz Tarifesi.

En 2010, Onur Caymaz retrouve ses lecteurs avec la nouvelle Gece Güzelliği; en 2011, il a été récompensé par le prix de poésie Bedri Rahmi Eyüboğlu pour son recueil Pervaneyle Yaren. Ses poèmes sont traduits en divers langue. Onur Caymaz travaille actuellement en tant que correcteur dans une agence de publicité et depuis trois ans il écrit pour le journal Birgün.

 Ses poèmes à lire et à écouter

 

Bibliographie

Oeuvres

1999 – Hayalperistanbul – (Nouvelle, Gençlik Kitabevi Yayınları)
2000 – Kâh ve Rengi (recueil, Hera Yayınları)
2002 – Ezilmiş Leylaklar Kitabı (Nouvelle, Doğan Kitap)
2004 – Seni Hatırlatan Yıldızlar (Roman, Doğan Kitap)
2004 – Bak Hâlâ Çok Güzelsin (Recueil, Doğan Kitap)
2005 – Sanki Yarın Nisan (Nouvelle, Doğan Kitap),
2008 – Kalbin ve Tenin Bütün İstekleri (Nouvelle, Sel Yayıncılık)
2009 – Yaz Tarifesi (Recueil, Metis)
2010 – Gece Güzelliği (Nouvelle, İletişim)
2011 – Hikâyeden Çocuk (Nouvelle, essai)

2013 – Pervaneyle Yaren, (Recueil, Tekin)

Distinctions

1999 – Prix de nouvelles de Gençlik Kitabevi (Hayalperistanbul)
2000 – Prix de poésie de’ Orhon Murat Arıburnu (Kâh ve Rengi)
2002 – Deuxième prix de nouvelles de Haldun Taner (Nokta)
2005 –Prix de poésie de Behçet Aysan (Bak Hâlâ Çok Güzelsin)
2006 – Prix de nouvelles Naim Tirali (Sanki Yarın Nisan)
2011 – Prix de poésie Bedri Rahmi Eyüboğlu (Pervaneyle Yaren)

 

Son site internet: www.onurcaymaz.com

Biyografi

Onur Caymaz 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Elektronik- Bilgisayar Bölümü’nü bitirdi.

Yazdıklarıyla Adam Sanat, Adam Öykü, E, Varlık, Öküz, Virgül, Radikal Kitap, Cumhuriyet Kitap, Eşik Cini ve benzeri dergi ya da gazetelerde göründü. 1999 yılında Gençlik Kitabevi’nin açtığı yarışmada Hayalperistanbul adlı hikâyesi birinci oldu. 2000 yılında Kâh ve Rengi adlı dosyası, Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü alarak Hera Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. 2002 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü ikincisi seçilen Nokta, Ezilmiş Leylaklar Kitabı adlı ilk kitabındadır. 2004 yılında Seni Hatırlatan Yıldızlar (roman) ve Bak Hâlâ Çok Güzelsin (şiir) yayımlandı. Bak Hâlâ Çok Güzelsin, 2005 yılında Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü kazandı. 2005’te Sanki Yarın Nisan (hikâye), 2008’de Kalbin ve Tenin Bütün İstekleri (hikâye); 2009’da Yaz Tarifesi (şiir) kitapçı raflarındaydı.

2010 güzünde Gece Güzelliği (hikâye) ile okurla buluşan Caymaz, 2011’de Pervaneyle Yaren adlı şiir dosyasıyla Bedri Rahmi Eyüboğlu Şiir Ödülü’ne layık görüldü. Şiirleri çeşitli dillere çevrilen Caymaz, bir reklam ajansında düzeltmen olarak çalışmakta, üç yıldır düzenli olarak Birgün gazetesinde yazmaktadır.

Şiirlerini okumak ve dinlemek için tıklayın

 

 

Eserleri

Kitaplar

1999 – Hayalperistanbul – (Öykü, Gençlik Kitabevi Yayınları)
2000 – Kâh ve Rengi (Şiir, Hera Yayınları)
2002 – Ezilmiş Leylaklar Kitabı (Öykü, Doğan Kitap)
2004 – Seni Hatırlatan Yıldızlar (Roman, Doğan Kitap)
2004 – Bak Hâlâ Çok Güzelsin (Şiir, Doğan Kitap)
2005 – Sanki Yarın Nisan (Öykü, Doğan Kitap),
2008 – Kalbin ve Tenin Bütün İstekleri (Öykü, Sel Yayıncılık)
2009 – Yaz Tarifesi (Şiir, Metis)
2010 – Gece Güzelliği (Öykü, İletişim)
2011 – Hikâyeden Çocuk (Öykü – Deneme, İletişim)

2013 – Pervaneyle Yaren, (Şiir, Tekin)

Ödüller

1999 – Gençlik Kitabevi Öykü Ödülü (Hayalperistanbul)
2000 – Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü (Kâh ve Rengi)
2002 – Haldun Taner Öykü Ödülü ikincisi (Nokta)
2005 – Behçet Aysan Şiir Ödülü (Bak Hâlâ Çok Güzelsin)
2006 – Naim Tirali Öykü Ödülü (Sanki Yarın Nisan)
2011 – Bedri Rahmi Eyüboğlu Şiir Ödülü (Pervaneyle Yaren)

 

Internet sitesi: www.onurcaymaz.com